Information

Allmän information

Nurps VM-tips är fotbollstipset för dig som känner Nurp och vill vara med och slåss om äran att vara bekantskapskretsens bäste tippare (alternativt den med mest tur).
Tipset kostar 30 kr per person och alla intäkter går direkt till vinnarna. Betalningen görs till Nurp.
Notera att pengarna ska betalas in senast den 8:e juni om du skall vara med i tävlingen.Vinnare blir den tippare som fått flest poäng när samtliga matcher spelats.
Vid lika många poäng avgör skiljefrågan där segern går till den som tippat närmast antalet gjorda mål.
Förutom ära och berömmelse får de fem bäst placerade tipparna en prissumma som fördelas enligt följande:

Vinnare:
Tvåa:
Trea:

35%
25%
20%

Fyra:
Femma:

15%
5%

Poängfördelning i Nurps EM-tips 2016 Max
1p För varje rätt tippad match grundspelet 36p
1p För varje rätt lag du har tippat vidare i slutspelet 31p
2p För rätt EM-vinnare 2p
Totalt 69p

Exempel: Både Agda och Rutger har helt riktigt gissat att NordIrland och Island gör upp i finalen. Agda har satsat på NordIrland som vinnare till skillnad från Rutger som har tippat på Island. Båda har fått 1p per lag de gissat rätt till finalen, men om NordIrland vinner kommer Agda dessutom att få ytterligare 2p medan Rutger går poänglös.

Tidigare vinnare

Sedan Nurps tips såg dagens ljus en försommardag i maj 2008 har det spelats fyra härliga mästerskap, och vi som har suttit framför tv-skärmarna har våndats i både blod, svett och tårar över tips som inte slagit in. En del andra har däremot haft flytet på sin sida..
Redaktionen på nurp.se har naturligtvis tagit kontakt med våra tre tidigare mästare. Läs, njut och ta del av deras fantastiska historier från de år då de nådde sina livs största höjder.


Martin, vinnare Nurps VM-tips 2010 och 2014

Grattis, du är den regerande mästaren i Nurps tips! Varför är du så bra på att tippa?
- Tack, tack! Känns väldigt stort att vara regerande mästare. Vill först och främst rikta mitt största tack till Nurp som arrangör av detta tips, det förhöjer hela mästerskapet till en helt ny nivå! Framgången i tippandet byggs med lite olika ingredienser, framförallt är det under de två år som går mellan mästerskapen som det stora arbetet läggs ner, allt spelar in och ska vägas mot varandra. Daglig uppdatering av spelarnas form, statistik, skäggväxt och tjafs med svärmödrar osv. Sen ska man inte underskatta det Fehrmska flytet och en nypa fingertoppskänsla, eller fingerspitzgefühl som Klose hade sagt.

Du har uppenbarligen inte lika bra koll på EM eftersom du slutade sist i EM-tipset 2012. Kommer det hända även i år?
- EM-tipset 2012 var, precis som du säger, ett riktigt bottennapp där man fick se sig besegrad av riktiga fotbollskännare som mamma Fehrm och Micke N. Jag prickade formen helt fel inför EM-tipset 2012, var totalt nertränad och begravd i pappershögar av spelarstatistik...hade siktet inställt på OS-tipset i London och tänkte mer se EM som ett tungt träningspass. Fick sen veta alldeles för sent att det inte finns något "Nurps OS-tips" och då gick luften ut mig helt. Detta kommer inte att upprepas, har nu fullt fokus på EM och kommer även åka ner på plats i Frankrike för att säkerställa att allt går rätt till.

Vilket land/vilka länder blir årets EM-skrällar?
- Vid intervjuns stund har inte ens slutgiltiga trupperna till EM släppts så det är nog bara 99% säkerhet att mina skrällar går in och då vill jag ju inte förvilla någon av mina motstå...medtävlare. Men ska jag nämna något så tror jag att Nordirland kan skrälla riktigt rejält och faktiskt göra ett mål i EM.


Thanh, vinnare Nurps EM-tips 2012

Har du hunnit smälta den storslagna vinsten för fyra år sen?
- Det är så stort, jag kan fortfarande inte fatta att jag vann. Det är inte varje dag man blir mästare på Nurptipset.

Det gick betydligt sämre sist och vi hittade dig på 70:e plats av 78 deltagare. Vad hände?
- Jag är som Leicester i Premier League, fast i omvänd ordning. Det omöjliga hände.

Vilka länder tror du slåss om segern i årets EM?
- Tråkig prediction men jag tror det ligger mellan Spanien och Tyskland. (Menar han Frankrike? Det ligger ju mellan Spanien och Tyskland... /red. anm.).


David, vinnare Nurps EM-tips 2008

Du vann den historiska första upplagan av Nurps tips. Hur känns det, och vad var det som gjorde att du vann?
- Tanken på det väcker en enorm glädje inombords. Jag brukar alltid stanna upp några minuter innan jag lägger mig på kvällen och titta på det inramade diplomet som sitter ovanför sängen. Det enkla svaret vore att säga det var flyt. Men riktigt så enkelt är det inte. Jag minns hur jag låg uppe dag och natt i flera månader innan turneringen för att läsa statistik, historia och allt annat jag kom över kring lagen och spelarna. Till slut måste min nogranna analys ha fällt avgörandet. (David var singel på den tiden /red. anm.).

Varför har du inte kunnat återupprepa bedriften, om du nu är så bra?
- Jag tänker mig att det beror på hybrisen från första vinsten. Jag blev övermodig och fick ett osunt bra självförtroende. Det blev mitt fall.

Varför är Nordquist-bröderna (med undantag för Nurp) så usla på att tippa fotbollsmatcher?
- Jag tror det hela bottnar i nån slags övertro på det Italienska landslaget. Det ställer till bekymmer för pojkarna.