Trypps VM-bloggVälkomna till Trypps VM-blogg, där jag delger er mina bästa stalltips inför matcherna och bjuder på glimtar från min vardag som Nurps utsände på plats i Putins förlovade land. Alla saknar vi de tvärsäkra spådomar som bläckfisken Paul delgav i VM för åtta år sedan, men jag kommer göra allt i min makt för att minimera denna saknad och ge er allt ni behöver för att fatta glasklara beslut i denna djungel av desinformation och irrelevanta faktoider. Här kommer ni endast finna det mest avgörande och nödvändiga för att alla tvivel skall undanröjas.


Tidigare inläggSverige vs England


Kära bloggläsare, först av allt måste undertecknad, i egenskap av bloggredaktör, be om ursäkt för det uteblivna inlägget om Sverige – Schweiz. Det är ju ett enormt tryck på dessa inlägg som ni alla vet, och vi har fått många tusen besvikna mail angående denna miss. Förklaringen är lika enkel som bisarr: Efter Mexico-segern firade jag med de mexikanska fansen i Moskva längs en av stans större alléer då en upprörd tysk taxichaufför körde in i vår grupp skanderande Deuchland Über Allee. Flera bröt ben och armar, själv bröt jag itu en hel förpackning pyramidbröd som jag hade i ryggsäcken. Och två fingrar.

Fanns inget annat råd än att blixtkalla in praktikanten Lasse att slänga ihop något i all hast om Sveriges nästa motståndare, Schweiz. Vad jag inte anade var bristen på dennes allmänbildning, och eftersom Lasse precis som resten av världen trodde att Sverige och Schweiz var ett och samma land, blev han förbryllad, och beslöt att sova på saken. Problemet med detta annars så rimliga beslut, var att han begrundade detta så djupt medan han sov, att han hamnade i koma, något som tydligen inte var första gången. Hans hjärna har visst svårt att hantera svårare problem och det är också därför han har gått om förskolan nio ggr vid det här laget. När han tänker efter är det som om hjärnan stannar upp helt, lite som en dator som hänger upp sig, och ingen vet alltså ännu om han fortfarande sover eller om han tänker, vilket naturligtvis försvårat skrivandet av det numera uteblivna inlägget. Jag har försökt att kontakta koma-avdelningen där han troligen vilar i frid, men har inte nått fram riktigt. Om han förväntas vakna innan Sverige möter Schweiz i ett framtida VM är oklart, men tills dess har redaktionen ändå ingen nytta av honom, så det har ingen större betydelse.

Så gick då Sverige vidare till kvartsfinal, och där möter vi alltså England, landet som förlorat fler landområden än något annat land, landet som drabbats av hybris inför varje världsmästerskap och landet som bidragit mer än de flesta till västvärldens kultur med storheter som t.ex. Spice Girls, vilka för övrigt Lasse trodde uttalades med B istället för Sp. Tidigare när vi mött England, har vi kunnat glädja oss åt Svennis, som fungerat som infiltratör i det engelska landslaget men också garant för att Sverige gått vidare i någon form oavsett matchresultat. Nu däremot är det endast vinst som gäller om Sverige ska ha någon chans att gå vidare, till skillnad från när vi tävlar i Eurovision Song Contest, där vi lyckats infiltrera samtliga länder med våra låtskrivare, filmproducenter och festarrangörer och därmed alltid vinner på något sätt.

Jag mötte för övrigt, på väg till sjukhuset, en av Englands stjärnanfallare som signerade autografer omgiven av ett hav av supportrar. Först lät det på ropen som om Hari Khrishna var ute på missionärsuppdrag, men så småningom kunde jag urskilja att det istället var Harry Kane man hyllade. När han såg mig sken han upp och tackade innerligt för bloggen, som han med hjälp av tolk har läst troget under VM. Han ville ha en autograf, men jag utlovade en bild i nästa inlägg istället, vilket han mer än tacksamt accepterade, särskilt som han såg att jag var invalidiserad av den tyske Über-chauffören.Men tillbaks till vår berättelse: Med en hel redaktion ur bilden, beslöt oligarken Nurp att nyanställa personal när det visade sig att Sverige gått vidare ur gruppen och hade chans att ta hem även åttondelen mot Schweiz. Så föll lotten på den nya rekryten Ulla, 64 år, att bevaka Englands-matchen. Hon gav sig genast av till London för att luska ut lagets hemligheter. Vad tipsskaparen missat att förhöra sig om, var Ullas språkkunskaper, och det skulle stå redaktionen dyrt. Hennes första rapport skapade en del hel oro och förvirring på redaktionen när hon lyriskt informerade oss om att Harry boy och Keno fanns även i England, men i kombination. Hon hade satsat stora pengar, i redaktionens namn, på att Harry Keno skulle göra mål. Vi har desperat försökt avstyra detta, men fruktlöst. Om Harry Kane inte gör mål mot Sverige, kommer redaktionen med största sannolikhet gå i konkurs.

Stor förvirring uppstod även när hon med bestämdhet hävdade att Englands målvakt fått en gödselstack i huvudet, något som resten av världens redaktioner tydligen missat. Först senare insåg vi att hon misstagit Nick Pope:s namn för poop, ett av få engelska ord som hon tydligen kunde. Vem hade Nurp anställt egentligen?

Ulla var dock inte den som gav upp i första taget, och beslöt sig för att leta upp huliganerna i stan och se om de hade någon inside info. Med sökordet ”huligan” till alla hon mötte, letade hon sig fram till de skummare kvarteren i London för att ansluta sig och diskret fiska fram information att delge redaktionen. På tal om fisk blev hon på vägen sugen på den berömda rätten Fish & chips, och satte sig på ett hak längs vägen. Fisk och ships, sa hon, varpå den tatuerade och rätt kraftige servitören aggressivt svarade ”Did you just call me a fisc?”. Hon försökte förklara att hon var utsänd av Nurps tips, men orden ”nerd” och ”no tip” var allt som nådde fram i språkförbistringen. När hon istället försökte fråga om vägen till närmaste huligan brast allt och servitören slog sin knutna näve med full kraft i bordet i ett försök att markera ilska utan att helt gå över gränsen, men råkade ta i så hårt att bordet vek sig i mitten och kanten där Ulla satt for rakt upp i hakan på henne och slog ut alla löständer. Han fick senare sparken, men det hjälpte inte Ulla vars gom redan bitit i gräset. Den deformerade underkäken kunde inte längre rymma den gräsbefläckade löstandraden, trots otaliga försök att platta till denna med hammare, klubba och slägga. Hon försökte slutligen lägga lösgommen under däcket på en bil som precis skulle till att rulla iväg, med resultatet att gommen sköts iväg och bet en förbipasserande britt i baken. Ullas bitmärken gick inte att bortförklara för polisen, inte ens med den värsta svengelskan som världen skådat, och så hamnade ännu en av redaktionens personal bakom lås och bom i väntan på utredningen.

Därmed står vi ännu en gång inför en viktig match med knapphändig information, men inte utan att ha försökt. Statistiken säger att Sverige vinner, Svennis likaså, men för denna redaktions skull är det bäst att Harry gör mål och att England vinner.

//Trypp Tryppson, last man standing.


Kommentarer på bloggpost