Trypps VM-bloggVälkomna till Trypps VM-blogg, där jag delger er mina bästa stalltips inför matcherna och bjuder på glimtar från min vardag som Nurps utsände på plats i Putins förlovade land. Alla saknar vi de tvärsäkra spådomar som bläckfisken Paul delgav i VM för åtta år sedan, men jag kommer göra allt i min makt för att minimera denna saknad och ge er allt ni behöver för att fatta glasklara beslut i denna djungel av desinformation och irrelevanta faktoider. Här kommer ni endast finna det mest avgörande och nödvändiga för att alla tvivel skall undanröjas.


Tidigare inläggRyssland vs Saudiarabien


Välkomna till Trypps VM-blogg, där jag delger er mina bästa stalltips inför matcherna och bjuder på glimtar från min vardag som Nurps utsände på plats i Putins förlovade land. Alla saknar vi de tvärsäkra spådomar som bläckfisken Paul delgav i VM för åtta år sedan, men jag kommer göra allt i min makt för att minimera denna saknad och ge er allt ni behöver för att fatta glasklara beslut i denna djungel av desinformation och irrelevanta faktoider. Här kommer ni endast finna det mest avgörande och nödvändiga för att alla tvivel skall undanröjas.

Sedan 2014 är jag i Moskva, för att ladda upp inför öppningsmatchen och har faktiskt hunnit lärt mig både orden ”spaziba” och ”da”, vilket givetvis kan komma till pass. Häromdagen däremot, raglade en ilsken och alkoholiserad ryss fram till mig och frågade med tydligt kroppsspråk om jag ville ha stryk, vilket jag inte ville, men inte kunde kommunicera med mina två ord, så det fick jag. Och tackade efteråt. Jag har försökt ta reda på hur man säger nej, men inget av de två orden jag kan har hjälpt mig att ställa frågan på tillräckligt tydligt manér, så det är lite moment 22.

Men nog om detta. Putins Ryssland möter alltså Saudiarabien, som styrs av Kung Salman, men som här för enkelhetens skull kommer refereras till som Skalman. För att det inte ska bli orättvist kommer även Putin få ett smeknamn inom samma kategori: Lille Skutt. Skuttin hade kanske varit mer fonetiskt likt, men tyvärr helt fel rent temamässigt, så det får bli Lille Skutt tills vidare, om inte han själv har andra preferenser.


Det finns många intressanta faktum att förhålla sig till i det här mötet, och vi ska ta dem en i taget.

  • Skräckboll. Varken Skalman eller Lille Skutt har gjort sig kända för sitt överseende, och spelarna i deras lag fruktar naturligtvis en förlust. Vem är mest rädd, och därmed motiverad, är frågan? Är det värst att tillbringa resten av sina dagar i Gulag eller förvisad till en oasfri öken? Man kan också fråga sig om rädslan att förlora kan vara ett hinder i sig och att det därmed är den mest rädde som kommer misslyckas? Mycket är ännu oklart på den fronten. Det enda vi med säkerhet kan veta, är att Lille Skutt skakat av rädsla i 63,4% av utgåvorna av Bamse sedan den första utgåvan av tidningen i januari 1973, vilket naturligtvis är av avgörande betydelse i sammanhanget.

  • Gas eller olja? Lille Skutt har oändligt med naturliga gaser och Skalman kunde bada i och olja in sig resten av sitt liv, vilket vi alla förstår kommer ha stora konsekvenser för matchen. Frågan är hur, och varför, men att så är fallet, är alla experter överens om. Det är inte omöjligt att ena laget kommer spela med gasmask för säkerhets skull, och att andra laget kommer ha broddar på fotbollsskorna utifall att någon skulle olja in hela planen.

  • Kvinnlig publik. För första gången får saudiska kvinnor se matchen på plats, vilket även bör innebära att spelarnas familjer får följa med truppen. Hur kommer de saudiska spelarna hantera denna chock, när de sett fram emot sena grabbkvällar och nu får natta barnen vid halvåttatiden? Kommer de kvinnliga saudiska supportrarna hinna lära sig alla ramsor i tid för att peppa sitt landslag? Det är omöjligt att förutspå, och kommer sannolikt avgöra allt! För att återigen referera till denna magnifika tidskrift som för övrigt förtjänat Nobelpriset i litteratur (för att inte tala om fredspriset med tanke på den impact Bamses pacifism har haft på ställen som Nordkorea och Kongo), kan ni bara ana vilken oro den annars så lugne Skalman skulle uppleva om en eventuell Skalmina plötsligt skulle dyka upp i hans värld och börja rucka på hans maniskt invanda mat- och sovrutiner.

En kritik jag för övrigt trots allt har mot den annars så balanserade tidningen (och som jag känner är relevant att nämna i det här annars så stringenta sammanhanget) är den anorektiska bild som målas upp av just Skalman, som mig veterligen aldrig har avbrutit någon aktivitet för att äta. En mat och sov-klocka som bara ringer för sömn? Vilka signaler sänder detta till våra unga läsare? Det tål absolut att tänkas på!

Med det sagt, och när nu dessa svåra frågor är utredda och besvarade tror jag ändå att vi alla kan känna stor förvissning inför torsdagens match. För min egen del är tvivlen som bortblåsta och jag kommer med stor förtjusning satsa hela mitt arvode från Nurps tips på det vinnande laget. Förhoppningsvis ställs endast frågor med jakande svar vid bettingkontoret.

Lycka till och på återseende!Kommentarer på bloggpost